Tips om uw relatie met uw partner te verbeteren

Mensen zijn wat ze zijn, niet wat we zouden willen dat ze zijn. Accepteer het meteen. Misschien wil hij geen therapie bijwonen, of dat boek lezen dat je zo interessant vond en waarvan je denkt dat het je zou kunnen helpen in je relatie, misschien zal hij niet erkennen dat hij een probleem heeft, laat staan ​​een verandering proberen . Het is waarschijnlijk niet dat ze dat niet willen, iedereen wil gelukkig zijn en zich geliefd voelen. Je weet misschien niet hoe je het beter moet doen, je gelooft misschien niet dat je het beter kunt, of je bent misschien niet klaar om beslissingen te nemen of te proberen te veranderen.

Heb je liever gelijk dan gelukkig? We weten al dat een paar een kwestie van twee is. Dat hij ook het initiatief zou kunnen nemen en u beter zou kunnen behandelen. Dat is allemaal waar, het is ook waar dat je alleen die dingen kunt veranderen die van jou afhankelijk zijn. Als je bereid bent om niet werkeloos toe te zien, wachtend op leven, tijd, geluk of anderen om je leven op te lossen, doe dan nu iets.

Als u zich niet goed voelt, zal er niets zijn

De toewijding en het gebrek aan tijd voor werk, het kind, het huis, discussies etc. is objectief. Uw houding ten opzichte van die omstandigheid en alles wat u denkt en voelt, is subjectief, en daar kunt u vanaf nu ingrijpen.

Je moet goed zijn met jezelf, jezelf kalmeren, je schuldgevoel kwijtraken, je emotionele onafhankelijkheid kunnen herwinnen en de angst verliezen om alleen te zijn met jezelf. Je moet bij hem willen zijn, maar niet bij hem. Je moet de angst om het te verliezen verliezen.

Laat hem zien dat je aan zijn kant staat

Je moet geleidelijk van angst naar vertrouwen gaan. Niet “Ik ga dit of dat doen zodat hij niet boos wordt”, maar omdat “hem gelukkig zien compenseert en mij ook gelukkig maakt.”

Je moet het vertrouwen in de ander herwinnen, het vertrouwen dat hij van me houdt, zelfs zonder perfect te zijn, hij kiest er elke dag voor om vrij en vrijwillig bij me te zijn, ik kan zijn liefde behouden, ook al zijn we het niet over alles eens.