Tips om je vrienden beter te kiezen

Vriendschap is een van de belangrijkste interpersoonlijke relaties, maar het is ook degene waarin we de meeste teleurstellingen kunnen ervaren. Soms, na jarenlange relatie met een persoon, kunnen ze ons in de steek laten of zich plotseling realiseren dat ze giftig zijn. Soms stoppen we niet met klagen omdat we geen echte vrienden kunnen vinden. Als we ons in deze situatie bevinden, is het misschien tijd om te leren betere vrienden te kiezen.

1. Praat over onze gemeenschappelijke interesses

Een van de eerste tips om beter vrienden te kiezen, is praten over onze gemeenschappelijke interesses. Hoewel we in een eerste benadering sympathie kunnen voelen voor de ander, is het handig om een ​​gesprek te hebben waarin we ons kunnen realiseren dat we bepaalde hobby’s of hobby’s delen.

2. Stel vast of ze ons alleen zoeken als ze ons nodig hebben

De tweede van de tips om je vrienden beter te kiezen, is observeren. Stel vast of ze naar ons toe komen omdat ze plannen willen maken en hun tijd willen delen, een of andere gezamenlijke activiteit willen doen, of dat ze juist alleen naar ons zoeken wanneer we die nodig hebben. We zullen dit op een heel gemakkelijke manier detecteren, want als ze ons willen ontmoeten, zal het altijd zijn om een ​​diploma te gaan zoeken, een cursus te volgen of zo, dat we ze een plezier doen.

3. Hoe behandelen ze andere mensen?

Dit advies is erg belangrijk en noodzakelijk. Hoewel een persoon ons goed behandelt, betekent dit niet dat hij dezelfde waarden deelt of de persoon is met wie we vriendschap willen sluiten. Om deze reden is het absoluut noodzakelijk dat we aandacht besteden aan hoe hij andere mensen behandelt. Andere vrienden of zelfs familie.

4. Laten we controversiële kwesties aanpakken

Praten over politiek kan bijvoorbeeld een controversieel onderwerp zijn om dit punt in praktijk te brengen. Het gaat erom dat we de meest gevoelige onderwerpen kiezen waarop we met onze vrienden kunnen chatten om te zien hoe ze reageren. Misschien realiseren we ons dat ze voor sommigen taboe zijn of dat anderen denken dat hun mening de enige is die ertoe doet.

5. Laten we niet geobsedeerd raken door het vinden van de perfecte vriend De laatste van de tips is dat we niet geobsedeerd raken door het vinden van de perfecte vriend. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat we altijd constant op zoek zijn en dat we het gevoel hebben dat we bij niemand passen. We moeten onze vrienden beter kiezen, maar geen starre mensen worden. Ons doel zou moeten zijn om die mensen te kiezen die echt aan ons bijdragen. Evenzo is het handig dat we de vrienden analyseren met wie we een jarenlange relatie hebben. Blijven ze ons optellen of, integendeel, trekken ze alleen nog maar af?