Tips om goedkoop en slim te reizen

Krijg een goedkope reisverzekering

Goedkoop reizen mag niet synoniem zijn met reizen zonder bescherming. Een reisverzekering lijkt misschien duur, maar in het geval van een ongeval, dat niet per se ernstig hoeft te zijn, bespaart u veel geld.

Met een reisverzekering krijgt u bij tegenslag medische hulp en hoeft u zich geen zorgen te maken over de rekening. Ook als u uw vlucht mist of uw bagage verliest, is de verzekering verantwoordelijk.

Koop een simkaart om te reizen

Als je tijdens je reis internet wilt of nodig hebt, raad ik je aan om een ​​simkaart voor reizigers te kopen. Op deze manier heeft u internet en wordt uw gebruikelijke telefoonrekening niet beïnvloed. Onthoud dat de kosten van roaming niet bepaald goedkoop zijn, daarom raad ik je aan om je simkaart voor reizigers te activeren zodra je uit het vliegtuig stapt.

Gebruik kaarten om zonder provisie naar het buitenland te reizen

Reiskaarten zonder commissie kunnen u helpen geld te besparen. Dit soort kaarten brengt geen commissie in rekening voor het wisselen van valuta, dus ze kunnen u helpen veel te besparen. Momenteel is de N26-kaart het beste wat er is voor kaartbetalingen in een andere valuta.

Als u contant geld nodig heeft tijdens uw goedkope reis, raad ik u aan om de Bnext-kaart te kopen, waarmee u tot € 500 zonder provisie kunt opnemen.

Volg het advies van reisblogs en vermijd agentschappen

Ga niet naar reisbureaus als u goedkoop de wereld rond wilt reizen. Reisbureaus rekenen commissies voor al het papierwerk, dus u kunt de reis het beste zelf organiseren. Daarnaast zullen reisbureaus proberen je alle mogelijke reispakketten te verkopen.