Peru zou meer dan 600 miljoen dollar uittrekken voor de aankoop van het vaccin tegen

COVID

Een deel gaat naar het Covax Facility-initiatief en een ander naar de bilaterale onderhandelingen en, in sommige gevallen, naar laboratoria die vooraf toezeggingen hebben gevraagd, zei Mario López Chávarry.

Minister van Buitenlandse Zaken Mario López Chávarry specificeerde dat er sinds april 20 laboratoria zijn onderhandeld en 10 overeenkomsten zijn ondertekend met laboratoria om toegang te krijgen tot de vaccin- en vertrouwelijkheidsovereenkomsten over informatie over de onderhandelingen die op bilateraal niveau worden voortgezet.

“We zijn vooruitgegaan in die toezeggingen door middel van vooraankopen, klinische proeven. Vrijdag is de officiële start met Sinopharm. Er zijn zeer duidelijke vorderingen, er zijn overeenkomsten, klinische proeven, multilaterale verplichtingen. De bevolking moet weten dat de vorderingen concreet zijn ”, zei hij.

Hij verklaarde dat geen enkel land als zodanig een contract heeft getekend om toegang te krijgen tot het vaccin.

Hij zei ook dat het nooddecreet dat is goedgekeurd door de uitvoerende macht het ministerie van Volksgezondheid in staat stelt om vooraf betalingen te doen of middelen te verstrekken voor de aankoop van vaccins, rekening houdend met de overheidsopdrachtenwet.

Het is belangrijk omdat het de verwerving mogelijk maakt van goederen zoals vaccins, die samen een investering van meer dan 600 miljoen dollar kunnen vertegenwoordigen. Een deel gaat naar het Covax Facility-initiatief en een ander naar bilaterale onderhandelingen en, in sommige gevallen, naar laboratoria die om toezeggingen vooraf hebben gevraagd met een vooraf signaal.