3D-printen bereikt het inwendige van het menselijk lichaam

Onderzoekers van de Universiteit van Wiscosin-Madison in de Verenigde Staten zijn erin geslaagd om een ​​kunstmatige slagader in 3D te ontwikkelen om bloedproblemen van de patiënt op afstand op te lossen. Bij beroertes vervangen chirurgen de beschadigde bloedvaten door systemen die met complexe technieken moeten worden bestuurd en die na verloop van tijd bepaalde problemen kunnen veroorzaken.

In onderzoek zijn wetenschappers erin geslaagd een materiaal te ontwikkelen dat reageert op elektrische pulsen in overeenstemming met de bloeddruk. “Deze kunstmatige container kan elektrische pulsen produceren als een functie van drukschommelingen, en dus kan de bloeddruk nauwkeurig worden bepaald zonder een extra energiebron te gebruiken”, legt Xudong Wang, projectmanager, uit in het tijdschrift ‘Advanced Functional Materialen ‘.

Printers van menselijk weefsel

Sinds 2011 werken José Manuel Baena en Juan Antonio Marchal aan het idee om menselijke weefsels te printen. Regemat 3D is uw zakelijke oplossing gespecialiseerd in het genereren van driedimensionale weefsels.

Regemat 3D is opgericht in 2015 en is gevestigd in het Granada Health Technology Park. Het bedrijf is ontstaan ​​uit een ander bedrijf, Breca Health Care, opgericht in 2011 en gespecialiseerd in 3D-printen van medische hulpmiddelen.

Volgens een onderzoek van Markets and Markets zal de markt voor 3D-bioprinting in 2024 een waarde bereiken van $ 1.647 miljoen. In het geval van dit bedrijf uit Granada is het gericht op het maken van kraakbeencellen. In 2019 had het een omzet van ongeveer 700.000 euro en biedt het bioprintmachines aan om lichaamsmateriaal te ontwikkelen.