Categories
Tech

Kunstmatige intelligentie? Spaanse bedrijven gebruiken het niet en willen dat ook niet

Slowakije, Estland en Ierland. Dit is het podium van landen die het meest terughoudend zijn om kunstmatige intelligentie in het bedrijfsleven toe te passen. Op de vierde plaats staat Spanje, waar 51% van de zakenlieden die door de Europese Commissie zijn geraadpleegd bevestigt “geen kunstmatige intelligentie te willen gebruiken en dat ook niet van plan is”.

Deze afwijzing is niet te wijten aan onwetendheid over de technologie, aangezien zeven op de tien respondenten weten wat kunstmatige intelligentie is. Slechts 15% is er niet duidelijk over en een kleine 7% zegt niet te weten wat het is.

Ondanks uitgebreide kennis van deze tool beweert slechts 42% van de Europese bedrijven “ten minste één kunstmatige-intelligentietechnologie” te gebruiken. In het geval van Spanje ligt het adoptiepercentage dicht bij het gemeenschapsgemiddelde, aangezien vier op de tien nationale bedrijven een van deze oplossingen hebben overgenomen.

Categories
Tech

3D-printen bereikt het inwendige van het menselijk lichaam

Onderzoekers van de Universiteit van Wiscosin-Madison in de Verenigde Staten zijn erin geslaagd om een ​​kunstmatige slagader in 3D te ontwikkelen om bloedproblemen van de patiënt op afstand op te lossen. Bij beroertes vervangen chirurgen de beschadigde bloedvaten door systemen die met complexe technieken moeten worden bestuurd en die na verloop van tijd bepaalde problemen kunnen veroorzaken.

In onderzoek zijn wetenschappers erin geslaagd een materiaal te ontwikkelen dat reageert op elektrische pulsen in overeenstemming met de bloeddruk. “Deze kunstmatige container kan elektrische pulsen produceren als een functie van drukschommelingen, en dus kan de bloeddruk nauwkeurig worden bepaald zonder een extra energiebron te gebruiken”, legt Xudong Wang, projectmanager, uit in het tijdschrift ‘Advanced Functional Materialen ‘.

Printers van menselijk weefsel

Sinds 2011 werken José Manuel Baena en Juan Antonio Marchal aan het idee om menselijke weefsels te printen. Regemat 3D is uw zakelijke oplossing gespecialiseerd in het genereren van driedimensionale weefsels.

Regemat 3D is opgericht in 2015 en is gevestigd in het Granada Health Technology Park. Het bedrijf is ontstaan ​​uit een ander bedrijf, Breca Health Care, opgericht in 2011 en gespecialiseerd in 3D-printen van medische hulpmiddelen.

Volgens een onderzoek van Markets and Markets zal de markt voor 3D-bioprinting in 2024 een waarde bereiken van $ 1.647 miljoen. In het geval van dit bedrijf uit Granada is het gericht op het maken van kraakbeencellen. In 2019 had het een omzet van ongeveer 700.000 euro en biedt het bioprintmachines aan om lichaamsmateriaal te ontwikkelen.

Categories
Tech

TCL 10 Pro, een hoes met een high-end scherm

De oorlog van de oneindige schermen zonder frames blijft de trend in de verkoop van smartphones, vooral in de high-end. Hun populariteit is echter gegroeid totdat ze ook te zien zijn op de meest betaalbare mobiele telefoons.

Daar worden Chinese bedrijven de meest deskundige. Een nieuwe concurrent, in dit geval uit Hong Kong, is echter in de strijd gesprongen.

TCL, vooral bekend van zijn televisies, heeft zijn ervaring in dit segment benut om zijn nieuwe TCL 10 Pro uit te rusten met een 6,47 inch scherm.

Een aantrekkelijk en bochtig Amoled FHD + -paneel, dat enkele problemen aan het licht brengt bij het aanraken van applicaties of knoppen die niet gewenst zijn. Probleem dat zich voordoet aan de onderkant bij het vasthouden van het apparaat.

Een frameloos scherm dat 89,5% van de voorkant bereikt en, zoals bij recente marktintroducties, de camera aan de voorkant verbergt met een inkeping in de vorm van een druppel water.

Categories
Tech

Nieuwe Chinese regels kunnen de verkoop van de Amerikaanse TikTok-activiteiten bemoeilijken

China lijkt gecompliceerde pogingen te hebben gedaan om TikTok aan een Amerikaans bedrijf te verkopen door nieuwe regels in te voeren die Peking in staat zouden kunnen stellen om een ​​veto uit te spreken over mogelijke deals.

De wending in de TikTok-saga komt voort uit meldingen die vrijdag door de Chinese regering zijn vrijgegeven, toen ambtenaren de regels voor de verkoop van bepaalde soorten technologie aan buitenlandse kopers herzien. De bijgewerkte lijst omvat gegevensverwerking, spraak- en tekstherkenning, het type technologie waarvan experts zeggen dat het wordt gebruikt door de populaire korte video-app.

De aankondiging was de eerste keer dat die regels zijn herzien sinds 2008. Het Chinese Ministerie van Handel en het Ministerie van Wetenschap en Technologie zei dat de wijzigingen bedoeld waren om “het beheer van de technologie-export te formaliseren” en “de veiligheid te beschermen. nationaal “.

De meldingen noemden TikTok of de in Beijing gevestigde eigenaar ByteDance niet, maar experts hebben opgemerkt dat ByteDance voor de wijziging van de regels waarschijnlijk toestemming van de overheid moet krijgen voordat het TikTok aan een buitenlands bedrijf kan verkopen.

Het door de staat gerunde Xinhua News Agency citeerde dit weekend bijvoorbeeld commerce-expert Cui Fan die zei dat de recensies betrekking zouden hebben op een TikTok-verkoop.