Categories
Economie

IEA: de wereldeconomie stevent niet af op een nieuw debacle, maar de rally op de ruwe oliemarkt blijft stagneren

Keisuke Sadamori, directeur Energy Markets and Security bij het IEA, zei dat de vooruitzichten voor olie werden geconfronteerd met ofwel de gevolgen van een nieuwe golf van coronavirus of een eerste fase van COVID-19 die niet opgeeft.

De wereldeconomie is mogelijk niet op weg naar een nieuwe crisis van omvang vanwege het coronavirus, maar voorraadopbouw en onzekerheid over de Chinese vraag maken het moeilijk voor de markten voor ruwe olie om te herstellen, zei het Internationaal Energieagentschap (IEA).

Keisuke Sadamori, directeur Energy Markets and Security bij het IEA, zei dat de vooruitzichten voor olie werden geconfronteerd met ofwel de gevolgen van een nieuwe golf van coronavirus of een eerste fase van COVID-19 die niet opgeeft.

“Er is een enorme onzekerheid, maar we verwachten de komende maanden geen nieuwe ernstige crisis in de economische bedrijvigheid”, zei hij.

“Hoewel de markt niet snel een echte en robuuste groei verwacht, zijn de vooruitzichten voor de vraag stabieler dan drie maanden geleden”, zei hij.

De olieprijzen kelderden naar recorddiepte tijdens chaotische weken toen de pandemie plaats maakte voor economische en bewegingsbeperkingen die de vraag naar ruwe olie onderdrukten, en sindsdien hebben ze de verliezen teruggebracht tot bijna $ 40 per vat.

Het IEA verlaagde zijn prognose voor de vraag naar ruwe olie voor 2020 in zijn maandrapport van 13 augustus en waarschuwde dat de daling van het aantal vliegreizen zou kunnen leiden tot een lager geschat verbruik van 8,1 miljoen vaten per dag (bpd) .

“Er lijkt nog geen significante vermindering van de olievoorraden plaats te vinden”, zei Sadamori. “We zien geen robuust herstel in de raffinage-activiteit, en vliegtuigbrandstof (verbruik) is een groot probleem”, legde hij uit.

Categories
Economie

Peru zou meer dan 600 miljoen dollar uittrekken voor de aankoop van het vaccin tegen

COVID

Een deel gaat naar het Covax Facility-initiatief en een ander naar de bilaterale onderhandelingen en, in sommige gevallen, naar laboratoria die vooraf toezeggingen hebben gevraagd, zei Mario López Chávarry.

Minister van Buitenlandse Zaken Mario López Chávarry specificeerde dat er sinds april 20 laboratoria zijn onderhandeld en 10 overeenkomsten zijn ondertekend met laboratoria om toegang te krijgen tot de vaccin- en vertrouwelijkheidsovereenkomsten over informatie over de onderhandelingen die op bilateraal niveau worden voortgezet.

“We zijn vooruitgegaan in die toezeggingen door middel van vooraankopen, klinische proeven. Vrijdag is de officiële start met Sinopharm. Er zijn zeer duidelijke vorderingen, er zijn overeenkomsten, klinische proeven, multilaterale verplichtingen. De bevolking moet weten dat de vorderingen concreet zijn ”, zei hij.

Hij verklaarde dat geen enkel land als zodanig een contract heeft getekend om toegang te krijgen tot het vaccin.

Hij zei ook dat het nooddecreet dat is goedgekeurd door de uitvoerende macht het ministerie van Volksgezondheid in staat stelt om vooraf betalingen te doen of middelen te verstrekken voor de aankoop van vaccins, rekening houdend met de overheidsopdrachtenwet.

Het is belangrijk omdat het de verwerving mogelijk maakt van goederen zoals vaccins, die samen een investering van meer dan 600 miljoen dollar kunnen vertegenwoordigen. Een deel gaat naar het Covax Facility-initiatief en een ander naar bilaterale onderhandelingen en, in sommige gevallen, naar laboratoria die om toezeggingen vooraf hebben gevraagd met een vooraf signaal.

Categories
Economie

Het IMF geeft zijn visie op het effect van het coronavirus op de wereldeconomie

Het Monetair Fonds verwijst naar de kansen op herstel in China en de wereld.

Kristalina Georgieva, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), zei dat de instelling gegevens verzamelt om de impact van de uitbraak van

coronavirus in China en verwacht een V-vormig herstel te zien ondanks aanzienlijke onzekerheid over de situatie.

De belangrijkste prognose van het fonds is een snel herstel in de tweede

Volgens een verklaring die woensdag in Washington is vrijgegeven, is ‘s werelds grootste economie, aangezien fabrikanten de verloren tijd inhalen en magazijnen aanvullen.

“We bevinden ons nog steeds op een punt van grote onzekerheid”, zei Georgieva, eraan toevoegend dat het meest waarschijnlijke scenario een V-vormig herstel is na verstoringen. “Met andere woorden, een scherpe daling van de economische activiteiten in China, gevolgd door een snel herstel en een relatief beperkte totale impact op China.” Dat zou betekenen dat de impact op de wereldeconomie waarschijnlijk ook zal worden beperkt, zei hij.

Hij zei ook dat hij verwacht dat de cijfers volgende week worden bekendgemaakt wanneer de groep van 20 ministers bijeenkomt in Riyad, Saoedi-Arabië.

Categories
Economie

Drijvende opslag groeit als gevolg van de kwetsbaarheid van de wereldeconomie

De ruimte voor de opslag van vaten ruwe olie op het land bereikt bijna zijn maximale capaciteit

Het zwakke herstel van de economie als gevolg van de coronavirus-pandemie (Covid-19) heeft geleid tot een groei in de accumulatie van olievoorraden, waardoor operators zoals Transfigura ruimte hebben gereserveerd voor drijvende opslag. Dit gebeurt wanneer de opslagruimte voor vaten ruwe olie op het land op het punt staat zijn volle capaciteit te bereiken, aangezien het aanbod hoger is in verhouding tot de vraag, meldde Reuters. Transfigura heeft ten minste vijf van de grootste tankers gecontracteerd, met capaciteit voor opslag tot 2 miljoen vaten olie elk, bekend als VLCC. Opgemerkt moet worden dat verschillende recentelijk vervaardigde schepen wereldwijd bestemd zijn om benzine en diesel op te slaan, dus deze volumes zijn vooral hoog na een langzaam herstel. Deze accumulatie vindt plaats ondanks het feit dat grote producenten zoals Saoedi-Arabië en Rusland hun productie hebben verlaagd, Raffinaderijen hebben hun activiteiten vertraagd. Andere operators zoals Vitol, Litasco en Glencore hebben de afgelopen dagen grote tankers ingehuurd om diesel voor maximaal 90 dagen op te slaan. Ondertussen ligt de toekomst van Brent-olie onder de VS. $ 40 per vat, na te zijn ingestort tot het laagste niveau sinds juli. Ondertussen is de spread voor de prijzen van Brent-ruwe olie voor onmiddellijke levering en zesmaandelijkse verzending Lcocl-lcoc7 gestaag gedaald tot bijna US $ 3, het laagste niveau voor het laatst in mei. Bovendien blijven de wereldolievoorraden boven het gemiddelde van de afgelopen jaren.