Categories
Reizen

Wat te zien in Oekraïne

Oekraïne is een onbekend land dat de weinige toeristen verwelkomt met een zeer levendige natuur en monumentale steden.

Het op een na grootste land van Europa – na Rusland, waar het zo’n 25 jaar geleden vandaan kwam – is voor de meeste reizigers totaal onbekend. Oekraïne heeft, ondanks zijn aanzienlijke omvang, slechts ongeveer 43 miljoen inwoners. Dit vertaalt zich in een uitgestrekt gebied waar de natuur de hoofdrolspeler is.

1. Boekovel

De belangrijkste toeristische plaats om te bezoeken in Oekraïne is Bukovel, het grootste skigebied in Oost-Europa.

Het is gelegen in de provincie Frankvisk Oblast, in het westelijke deel van het land, en profiteert van de hellingen van de hellingen van de Karpaten om hellingen en plezier te bieden aan haar bezoekers. In de winter dalen tienduizenden skiërs de 61 pistes van verschillende moeilijkheidsgraad af (13 groene, 36 blauwe, 5 rode en 7 zwarte).

2. Kiev

De hoofdstad van het land (sinds 1991), gelegen aan de oevers van de rivier de Dnjepr, is ook een van de belangrijkste plaatsen om te bezoeken in Oekraïne.

Kiev is met bijna drie miljoen inwoners de zevende meest bevolkte stad van Europa en een van de oudste in het oostelijke deel. De Vikingen trokken er doorheen voordat ze een grote periode van pracht bereikten die zou eindigen met de Mongoolse invasie van Rusland in 1240. Na zijn ondergang werd het uiteindelijk een deel van Polen, eerst en later van het Russische rijk.

3. Askania-Nova biosfeerreservaat

Een van de meest indrukwekkende natuurlijke plaatsen om te bezoeken in Oekraïne is het door UNESCO erkende biosfeerreservaat Askania-Nova.

Het werd eind 19e eeuw opgericht door baron Friedrich Flaz-Fein. Het is het oudste steppenreservaat ter wereld en op zijn 11.000 hectare (vijf keer zo groot als San Marino) leven meer dan 3.000 soorten levende wezens (waarvan er zes zijn uitgestorven op de plaats van herkomst). Hier ziet u onder meer Europese bizons, zebra’s, Afrikaanse antilopen, Schotse pony’s en wilde Przewalski-paarden.

4. Karadag-reservaat

Het Karadag-reservaat heeft niets te maken met de Askania-Nova.

Gelegen op het schiereiland Krim, is het een somber en dramatisch landschap van rotsen en kliffen die door de natuur zijn gecreëerd gedurende miljoenen jaren van evolutie. De oorsprong lijkt te liggen in de lava die ongeveer 150 miljoen jaar geleden door een grote vulkaan werd uitgespuugd.

De wind, regen en zeewater hebben de rotsen uitgehold om grotten en natuurlijke sculpturen met merkwaardige vormen te vormen. Bezoekers van het reservaat hebben enkele namen gegeven: de duivelsvinger, Iván el Bandolero, Trono en Corte.

Categories
Reizen

Tips om goedkoop en slim te reizen

Krijg een goedkope reisverzekering

Goedkoop reizen mag niet synoniem zijn met reizen zonder bescherming. Een reisverzekering lijkt misschien duur, maar in het geval van een ongeval, dat niet per se ernstig hoeft te zijn, bespaart u veel geld.

Met een reisverzekering krijgt u bij tegenslag medische hulp en hoeft u zich geen zorgen te maken over de rekening. Ook als u uw vlucht mist of uw bagage verliest, is de verzekering verantwoordelijk.

Koop een simkaart om te reizen

Als je tijdens je reis internet wilt of nodig hebt, raad ik je aan om een ​​simkaart voor reizigers te kopen. Op deze manier heeft u internet en wordt uw gebruikelijke telefoonrekening niet beïnvloed. Onthoud dat de kosten van roaming niet bepaald goedkoop zijn, daarom raad ik je aan om je simkaart voor reizigers te activeren zodra je uit het vliegtuig stapt.

Gebruik kaarten om zonder provisie naar het buitenland te reizen

Reiskaarten zonder commissie kunnen u helpen geld te besparen. Dit soort kaarten brengt geen commissie in rekening voor het wisselen van valuta, dus ze kunnen u helpen veel te besparen. Momenteel is de N26-kaart het beste wat er is voor kaartbetalingen in een andere valuta.

Als u contant geld nodig heeft tijdens uw goedkope reis, raad ik u aan om de Bnext-kaart te kopen, waarmee u tot € 500 zonder provisie kunt opnemen.

Volg het advies van reisblogs en vermijd agentschappen

Ga niet naar reisbureaus als u goedkoop de wereld rond wilt reizen. Reisbureaus rekenen commissies voor al het papierwerk, dus u kunt de reis het beste zelf organiseren. Daarnaast zullen reisbureaus proberen je alle mogelijke reispakketten te verkopen.

Categories
Reizen

Tips voor goedkoop reizen

Koop vliegtickets op het juiste moment

Soms kun je een goedkope last minute reis organiseren door op het laatste moment goedkope vliegtickets te kopen. Maar hoe verleidelijk het ook mag lijken, mijn advies is om niet zo lang te wachten. Het is veel beter dat u uw reis van tevoren plant en de vluchten een paar maanden van tevoren zoekt. Op deze manier heeft u meer ruimte om aanbiedingen te zoeken en prijzen te vergelijken.

Activeer waarschuwingen en jachttarieven

Goedkope reistickets krijgen is veel gemakkelijker als u de waarschuwingen op websites activeert om prijsbewegingen op vluchten te detecteren. Deze waarschuwingen brengen u op de hoogte van zowel een prijsdaling als een stijging, zodat u in beide gevallen snel kunt handelen. Ik raad altijd aan om deze prijswaarschuwingen te activeren om de goedkoopste vluchten te vinden.

Boek uw hotel op accommodatiepagina’s

Een van de beste manieren om een ​​goedkope reis te organiseren, is door de beste websites te gebruiken om hotels of accommodatie te vinden. Niet alle websites zijn even effectief, dus als u de beste gebruikt, bent u verzekerd van de beste prijs en de beste hulp als u een probleem heeft.

Probeer couchsurfen

Als u op zoek bent naar alternatieven voor Airbnb en de hotelwebsites die ik heb genoemd, zijn er andere opties waarmee u van een goedkope vakantie kunt genieten.

Een van deze opties is Trustedhousesitters.com, een website waar u huizen kunt vinden om in te verblijven in ruil voor het verzorgen van de huisdieren van de eigenaar. Ideaal als je van dieren houdt en het niet erg vindt om voor ze te zorgen tijdens je vakantie.

U kunt ook Homeexchange proberen om huizen te ruilen. Deze website brengt twee mensen met elkaar in contact om tijdens de vakantie hun huis te ruilen. Het slechte is dat de data van beide reizigers moeten samenvallen, maar als je het platform meerdere keren hebt gebruikt en punten hebt verzameld, kun je op de gewenste data reizen.

Categories
Reizen

Trucs om goedkoop te reizen

Vlieg met goedkope bedrijven

Ryanair, EasyJet, Volotea, WizzAir. Probeer alleen te reizen met een handbagage. In het geval dat u de koffer moet inchecken, weegt u de bagage van tevoren om niet verrast te worden door later overgewicht. En vergeet niet dat als u te zwaar wordt, niemand u verbiedt twee truien te dragen 😉.

Kies een goedkope bestemming

Een manier van reizen die we erg leuk vinden, is door een bestemming te kiezen op basis van de goedkope vluchtaanbiedingen die u op internet ziet. Op een dag verveel je je, ga je op internet naar vluchten kijken en vind je een super koopje, ga je het echt laten wegglippen? Dus je belt al je vrienden om ze te misleiden om met je mee te gaan met het excuus dat je die kans niet mag missen. Geloof me, het werkt.

Kom bij het bedrijf

Als je lange reizen met het vliegtuig gaat maken (de vijver oversteken, naar Azië vliegen …) is het de moeite waard om de aangesloten kaart van die luchtvaartmaatschappij te krijgen. Op lange reizen krijg je veel punten afhankelijk van het aantal gevlogen kilometers. Als je ze verzamelt, kun je een vlucht bij de neus krijgen of voor veel minder geld. Als u veel reist voor uw werk, is het essentieel dat u het uittrekt, het is gratis!

Zonder angst

Wees niet bang om vliegtuigen te halen die vroegtijdig vertrekken en wees vooral niet bang om de nacht door te brengen op de luchthaven.

Volg de sociale netwerken van uw favoriete luchtvaartmaatschappijen

Op deze manier wordt u op de hoogte gehouden van mogelijke aanbiedingen. Er zijn ook verschillende pagina’s op Facebook die voortdurend aanbiedingen tonen van vluchten die bijna door de wereld zijn weggegeven. Mijn favorieten zijn goedkope gids en travellerpedia.

Vlieg met schalen

Overweeg om verschillende verbindingen te maken om naar uw eindbestemming te vliegen, zelfs als u de wereld rond moet. Sluit ook niet uit om naar andere luchthavens in de buurt van uw bestemming te vliegen.