Categories
Levenstijl

Tips om je vrienden beter te kiezen

Vriendschap is een van de belangrijkste interpersoonlijke relaties, maar het is ook degene waarin we de meeste teleurstellingen kunnen ervaren. Soms, na jarenlange relatie met een persoon, kunnen ze ons in de steek laten of zich plotseling realiseren dat ze giftig zijn. Soms stoppen we niet met klagen omdat we geen echte vrienden kunnen vinden. Als we ons in deze situatie bevinden, is het misschien tijd om te leren betere vrienden te kiezen.

1. Praat over onze gemeenschappelijke interesses

Een van de eerste tips om beter vrienden te kiezen, is praten over onze gemeenschappelijke interesses. Hoewel we in een eerste benadering sympathie kunnen voelen voor de ander, is het handig om een ​​gesprek te hebben waarin we ons kunnen realiseren dat we bepaalde hobby’s of hobby’s delen.

2. Stel vast of ze ons alleen zoeken als ze ons nodig hebben

De tweede van de tips om je vrienden beter te kiezen, is observeren. Stel vast of ze naar ons toe komen omdat ze plannen willen maken en hun tijd willen delen, een of andere gezamenlijke activiteit willen doen, of dat ze juist alleen naar ons zoeken wanneer we die nodig hebben. We zullen dit op een heel gemakkelijke manier detecteren, want als ze ons willen ontmoeten, zal het altijd zijn om een ​​diploma te gaan zoeken, een cursus te volgen of zo, dat we ze een plezier doen.

3. Hoe behandelen ze andere mensen?

Dit advies is erg belangrijk en noodzakelijk. Hoewel een persoon ons goed behandelt, betekent dit niet dat hij dezelfde waarden deelt of de persoon is met wie we vriendschap willen sluiten. Om deze reden is het absoluut noodzakelijk dat we aandacht besteden aan hoe hij andere mensen behandelt. Andere vrienden of zelfs familie.

4. Laten we controversiële kwesties aanpakken

Praten over politiek kan bijvoorbeeld een controversieel onderwerp zijn om dit punt in praktijk te brengen. Het gaat erom dat we de meest gevoelige onderwerpen kiezen waarop we met onze vrienden kunnen chatten om te zien hoe ze reageren. Misschien realiseren we ons dat ze voor sommigen taboe zijn of dat anderen denken dat hun mening de enige is die ertoe doet.

5. Laten we niet geobsedeerd raken door het vinden van de perfecte vriend De laatste van de tips is dat we niet geobsedeerd raken door het vinden van de perfecte vriend. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat we altijd constant op zoek zijn en dat we het gevoel hebben dat we bij niemand passen. We moeten onze vrienden beter kiezen, maar geen starre mensen worden. Ons doel zou moeten zijn om die mensen te kiezen die echt aan ons bijdragen. Evenzo is het handig dat we de vrienden analyseren met wie we een jarenlange relatie hebben. Blijven ze ons optellen of, integendeel, trekken ze alleen nog maar af?

Categories
Levenstijl

Tips om uw relatie met uw partner te verbeteren

Mensen zijn wat ze zijn, niet wat we zouden willen dat ze zijn. Accepteer het meteen. Misschien wil hij geen therapie bijwonen, of dat boek lezen dat je zo interessant vond en waarvan je denkt dat het je zou kunnen helpen in je relatie, misschien zal hij niet erkennen dat hij een probleem heeft, laat staan ​​een verandering proberen . Het is waarschijnlijk niet dat ze dat niet willen, iedereen wil gelukkig zijn en zich geliefd voelen. Je weet misschien niet hoe je het beter moet doen, je gelooft misschien niet dat je het beter kunt, of je bent misschien niet klaar om beslissingen te nemen of te proberen te veranderen.

Heb je liever gelijk dan gelukkig? We weten al dat een paar een kwestie van twee is. Dat hij ook het initiatief zou kunnen nemen en u beter zou kunnen behandelen. Dat is allemaal waar, het is ook waar dat je alleen die dingen kunt veranderen die van jou afhankelijk zijn. Als je bereid bent om niet werkeloos toe te zien, wachtend op leven, tijd, geluk of anderen om je leven op te lossen, doe dan nu iets.

Als u zich niet goed voelt, zal er niets zijn

De toewijding en het gebrek aan tijd voor werk, het kind, het huis, discussies etc. is objectief. Uw houding ten opzichte van die omstandigheid en alles wat u denkt en voelt, is subjectief, en daar kunt u vanaf nu ingrijpen.

Je moet goed zijn met jezelf, jezelf kalmeren, je schuldgevoel kwijtraken, je emotionele onafhankelijkheid kunnen herwinnen en de angst verliezen om alleen te zijn met jezelf. Je moet bij hem willen zijn, maar niet bij hem. Je moet de angst om het te verliezen verliezen.

Laat hem zien dat je aan zijn kant staat

Je moet geleidelijk van angst naar vertrouwen gaan. Niet “Ik ga dit of dat doen zodat hij niet boos wordt”, maar omdat “hem gelukkig zien compenseert en mij ook gelukkig maakt.”

Je moet het vertrouwen in de ander herwinnen, het vertrouwen dat hij van me houdt, zelfs zonder perfect te zijn, hij kiest er elke dag voor om vrij en vrijwillig bij me te zijn, ik kan zijn liefde behouden, ook al zijn we het niet over alles eens.

Categories
Levenstijl

Hoe u een gezonde zwangerschap kunt hebben

Prenatale zorg

Als u ontdekt dat u zwanger bent, ga dan zo snel mogelijk naar een arts om prenatale zorg te krijgen (medische hulp tijdens de zwangerschap). Hoe eerder u medische zorg krijgt, hoe groter de kans dat u en uw baby in de toekomst gezond zullen zijn.

Als u het zich niet kunt veroorloven om een ​​arts te bezoeken of een kliniekbezoek voor prenatale zorg te betalen, zijn er maatschappelijke organisaties die u kunnen helpen. Vraag je ouders, de schooladviseur of een andere vertrouwde volwassene om je te helpen bij het vinden van bronnen in je omgeving.

Welke veranderingen kunt u in uw lichaam verwachten

Zwangerschap veroorzaakt veel fysieke veranderingen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

Borstgroei

Vergroting van de borsten is een van de eerste tekenen van zwangerschap en de borsten kunnen tijdens de zwangerschap blijven groeien. U kunt in de loop van uw zwangerschap meerdere bh-maten vergroten.

Veranderingen in de huid

Wees niet verbaasd als mensen u vertellen dat uw huid er “stralend” uitziet als u zwanger bent. Zwangerschap veroorzaakt een verhoogd bloedvolume, waardoor uw wangen een beetje rozer dan normaal kunnen worden. Bovendien verhogen hormonale veranderingen de afscheiding van de talgklieren, waardoor uw huid er helderder uit kan zien. Om dezelfde reden komt acne ook veel voor tijdens de zwangerschap.

Humor verandert

Het is heel gebruikelijk om stemmingswisselingen te ervaren tijdens de zwangerschap. Sommige jonge vrouwen kunnen tijdens de zwangerschap of na de bevalling last krijgen van een depressie. Als u symptomen van depressie heeft, zoals verdriet, veranderingen in slaappatroon, wens om uzelf pijn te doen, of negatieve gevoelens over uzelf of uw leven, raadpleeg dan uw arts voor advies over het starten van de behandeling.

Ongemak tijdens de zwangerschap

Zwangerschap kan vervelende bijwerkingen veroorzaken.

Categories
Levenstijl

Tips om voor uw middel te zorgen en uw figuur te behouden

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zou een geschikte taille minder dan 88 centimeter moeten zijn in het geval van vrouwen en minder dan 102 centimeter bij mannen.

Een zittend leven leiden en een ongezond (vetrijk) dieet hebben gevolgen, en de buik is het eerste deel van uw lichaam dat het zal voelen.

Het gebeurt dat de taille erg vatbaar is voor de effecten van vet, daarom maken veel mensen, vooral vrouwen, zich zorgen over het behoud van hun figuur.

Hoe ga je dat doen?

Het belangrijkste als u uw figuur wilt behouden, is door gezonde, caloriearme diëten te volgen en fysieke oefeningen te doen, vooral buikspieroefeningen.